De Belastingdienst stuurt een brief aan ondernemers die minimaal 1 jaar geen btw aan de Belastingdienst hebben afgedragen of in aftrek hebben gebracht. De Belastingdienst gaat ervan uit dat de onderneming is gestopt. Heeft u de brief ontvangen en is uw onderneming niet gestopt? Dan moet er uiterlijk 2 september een brief naar de Belastingdienst worden gestuurd.

Bent u inderdaad gestopt met uw onderneming? Dan hoeft u niets te doen. De Belastingdienst trekt het omzetbelastingnummer in. Krijgt u geen bericht, dan moet er nog gewoon btw-aangiften worden gedaan.

Niet gestopt
Bent u niet gestopt met de onderneming? Dan moet er uiterlijk 2 september 2019 een brief aan de Belastingdienst worden gestuurd met daarin o.a. een toelichting waarom al minimaal 1 jaar niets aan te geven is.

Na ontvangst van de brief neemt de Belastingdienst schriftelijk of telefonisch contact op. Het omzetbelastingnummer trekt de Belastingdienst niet in voordat er contact is geweest.

Brief ontvangen? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen overleggen of we hier eventueel actie op moeten ondernemen.