De Belastingdienst gaat een aantal maatregelen voor ondernemers verlengen, nu de coronacrisis nog niet voorbij is.

Het gaat om de volgende maatregelen:

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin u bijzonder uitstel van betaling kan aanvragen, is verlengd tot 1 september 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald.

Ondernemers krijgen bij de eerste aanvraag direct 3 maanden uitstel van betaling. Voor die 3 maanden hoeft er maar 1 keer een verzoek te worden ingediend voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw).

Uitstel langer dan 3 maanden
U kunt voor een langere periode dan 3 maanden uitstel aanvragen. Daarbij is van belang dat zoveel mogelijk geld ook echt in de bedrijven blijft. Om dit extra te waarborgen, moeten ondernemers bij uitstel langer dan 3 maanden verklaren dat ze geen dividenden en bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen.

Belastingrente en invorderingsrente

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Andere belastingmaatregelen

Ook andere belastingmaatregelen worden tot 1 september 2020 verlengd. Het gaat hierbij onder meer om het urencriterium voor zzp’ers, de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en btw-vrijstellingen.

Naheffingsaanslag btw-aangifte

De komende dagen ontvangen veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte. Is er nog geen bijzonder uitstel aangevraagd, maar wil u dat wel, dan kan dit direct na ontvangst van de naheffingsaanslag.

De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. Deze boete hoeft niet betaald te worden. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie en het online aanvragen van bijzonder uitstel.

Meer weten?

Op belastingdienst.nl/coronavirus vindt u meer informatie over alle maatregelen.